به گزارش سلامت نیوز به نقل از هلث دی نیوز،گزارشی جدید از مؤسسه ملی سرطان ایالات متحده نشان میدهد که شیوع برخی از انواع سرطان در میان جوانان زیر ۵۰ سال بهویژه در زنان، رو به افزایش است؛ مسئلهای که پژوهشگران را به شدت نگران کرده و به بررسی دلایل این روند رو به رشد واداشته است.
این مطالعه که بیش از ۲ میلیون مورد سرطان را در افراد ۱۵ تا ۴۹ ساله بین سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۹ بررسی کرده، نشان داده است که از میان ۳۳ نوع سرطان مورد ارزیابی، ۱۴ نوع در این گروه سنی روند صعودی داشتهاند. نکته قابلتوجه این است که حدود ۶۳ درصد موارد این سرطانهای زودرس، در زنان دیده شده است.
دکتر تیم ربک از مؤسسه سرطان «دانا-فاربر» در اینباره گفت:
«این الگوهای در حال تغییر نشاندهنده وقوع یک تحول عمیق در سلامت عمومی است و نیاز فوری به تأمین بودجه تحقیقاتی برای کشف دلایل آن داریم.»
از میان سرطانهایی که افزایش یافتهاند، سرطان سینه با ۴۸۰۰ مورد بیشتر نسبت به نرخهای پیشبینیشده سال ۲۰۱۰ در صدر قرار دارد. همچنین، سرطان روده بزرگ، کلیه و رحم نیز به ترتیب با افزایش حدود ۲۰۰۰، ۱۸۰۰ و ۱۲۰۰ مورد همراه بودهاند.
اگرچه میزان کلی مرگومیر ناشی از سرطان در این گروه سنی تغییر محسوسی نکرده، اما مرگ ناشی از سرطانهای روده بزرگ، رحم و بیضه رو به افزایش بوده است.
دکتر مردیت شیلز، نویسنده اصلی این تحقیق، یکی از دلایل احتمالی افزایش موارد ابتلا را رشد نرخ چاقی در جامعه عنوان کرده و میگوید ارتباط تعدادی از این سرطانها با اضافهوزن و چاقی پیشتر مشخص شده است.
با این حال، در کنار این روند افزایشی، خبرهای امیدوارکنندهای نیز وجود دارد: ابتلا به بیش از ۱۲ نوع سرطان دیگر در افراد زیر ۵۰ سال کاهش یافته است. این کاهش بیشتر در سرطان ریه و پروستات مشهود است. کارشناسان علت آن را کاهش مصرف سیگار و اصلاح دستورالعملهای غربالگری پزشکی میدانند.
نظر شما